BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Med od maslačka

ODLIČAN JE ZA DIŠNE PUTEVE, ODNOSNO ZA LJUDE KOJI IMAJU PROBLEMA S GRLOBOLJOM

Priprema

  1. Cvijetove maslačka dobro isperete vodom. Močite ih u 2 litre vode 24 sata.
  1. Drugi dan u tekučinu u kojoj su močeni cvijetovi stavite šečer, narezane naranče i limun s koricom da kuha 30 minuta. Zatim tu smjesu procijedite i kuhajte još 30 minuta stalno miješajući dok se ne zagusti.
  1. Ohladiti i stavljati u staklenke.

Posluživanje

Ove količine su dovoljne za 2 kg meda. Med držati na hladnom. Traje do godine dana.

Potrebni sastojci

  •  500 žutih cvijetova maslačka
  •  3 naranče
  •  2 limuna
  •  3 kg šečera
  •  2 vanil šečera
 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

29.08.2014.

Osobito se sjećajte siromašnih vjernika u crkvi

“Prema tome, dok imamo povoljnu priliku, činimo dobro svima, posebno onima koji po ovoj vjeri pripadaju istoj obitelji.” (Galaćanima 6,10)

Krist je u posebnom smislu povjerio svojoj Crkvi dužnost da vodi skrb o siromašnima u svojoj sredini. Siromašnih će uvijek biti među nama, i On je vjernicima Crkve dodijelio osobnu odgovornost da se brinu o njima. Kao što članovi prave obitelji vode skrb jedan o drugome, služe onome između sebe koji je bolestan, podupiru onoga koji je slab, podučavaju neukog, savjetuju neiskusnog, tako se trebaju i oni koji su “zajedno u vjeri” brinuti za svoje siromašne i bespomoćne. (Put u bolji život, str. 121)

Dužnost je svake crkve da pomno i promišljeno organizira brigu o bolesnicima i siromasima u svojoj sredini. (Welfare Ministry 181)

Ako oni koji sebe smatraju Kristovim sljedbenicima na bilo koji način zanemare ovu svoju dužnost, ako ne zadovolje potrebe brata i sestre koji nose jaram siromaštva ili tlačenja, izvještaj o tome bilježi se u nebeskim knjigama kao zanemarivanje dužnosti prema samome Kristu u osobi Njegovih svetih. Kakav će obračun imati Gospodin s mnogima koji drugima objavljuju Kristove riječi, a ne pokazuju nježnu skrb i brigu prema bratu u vjeri koji je imao manje sreće u životu i manje uspjeha od njih! (Welfare Ministry 210)

Istinski kršćanin je prijatelj siromaha. On se ponaša prema svojem zbunjenom i nesretnom bratu kao što bi se netko ponašao prema nježnoj, osjetljivoj, slaboj biljci. Bog traži od svojih radnika da se kreću među bolesnima i napaćenima kao vjesnici Njegove ljubavi i milosti. On nas promatra da bi vidio kako postupamo jedni prema drugima, jesmo li slični Kristu u svojem pristupu svima, uglednima i prezrenima, bogatima i siromašnima, slobodnima i robovima. (Welfare Ministry 168)

Nema nikakvih nedoumica u vezi s Gospodnjim siromasima. Njima treba pomoći u svakom slučaju kad je to za njihovo dobro. (Testimonies for the Church, sv. 6, str. 269)

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas15
mod_vvisit_counterJučer232
mod_vvisit_counterOvaj tjedan1752
mod_vvisit_counterProšli tjedan1613
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15700
mod_vvisit_counterProšli mjesec33085
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO442659

QRCode