BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Med od maslačka

ODLIČAN JE ZA DIŠNE PUTEVE, ODNOSNO ZA LJUDE KOJI IMAJU PROBLEMA S GRLOBOLJOM

Priprema

  1. Cvijetove maslačka dobro isperete vodom. Močite ih u 2 litre vode 24 sata.
  1. Drugi dan u tekučinu u kojoj su močeni cvijetovi stavite šečer, narezane naranče i limun s koricom da kuha 30 minuta. Zatim tu smjesu procijedite i kuhajte još 30 minuta stalno miješajući dok se ne zagusti.
  1. Ohladiti i stavljati u staklenke.

Posluživanje

Ove količine su dovoljne za 2 kg meda. Med držati na hladnom. Traje do godine dana.

Potrebni sastojci

  •  500 žutih cvijetova maslačka
  •  3 naranče
  •  2 limuna
  •  3 kg šečera
  •  2 vanil šečera
 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

29.08.2014.

Ojačana duhovnost i poboljšano zdravlje

“Tada će sinut poput zore tvoja svjetlost, i zdravlje će tvoje brzo procvasti. Pred tobom će ići tvoja pravda, i Slava Jahvina bit će ti zalaznicom.” (Izaija 58,8)

Zar nije to ono za čime svi čeznemo? O, zdravlje i mir kriju se u ispunjavanju volje našeg nebeskog Oca! “Pred tobom će ići tvoja pravda, a Slava Jahvina bit će ti zalaznicom. Vikneš li, Jahve će ti odgovorit, kad zavapiš, reći će: ‘Evo me!’ Ukloniš li iz svoje sredine jaram, ispružen prst i besjedu bezbožnu, dadeš li kruha gladnome, nasitiš li potlačenog, tvoja će svjetlost zasjati u tmini, i tama će tvoja kao podne postati, Jahve će te vodit bez prestanka, sitit će te u sušnim krajevima. On će krijepit kosti tvoje, i bit ćeš kao vrt zaljeven, kao studenac kojem voda nikad ne presuši.” (The Medical Missionary, lipanj 1891.)

Ako odjeneš gologa i uvedeš siromaha ... u svoju kuću, i podijeliš kruh svoj gladnima, “tad će sinut poput zore tvoja svjetlost, i zdravlje će tvoje brzo procvasti.” Činiti dobro izvanredan je lijek protiv bolesti! (Testimonies for the Church, sv. 2, str. 29)

Zadovoljstvo koje osjetimo kad činimo dobro drugima djeluje veoma blagotvorno na naše osjećaje, zatitra u živcima, ubrzava krvotok i pospješuje umno i tjelesno zdravlje. (Testimonies for the Church, sv. 4, str. 56)

Čista i nepokvarena vjera nije nekakav osjećaj, već su to djela milosrđa i ljubavi. Takva vjera je nužna za sreću i zdravlje. Ona ulazi u okaljani hram duše i kao bičem izgoni iz njega grešne provalnike. Sjedajući na prijestolje, ona sve posvećuje svojom prisutnošću, rasvjetljavajući srce. ... Ona otvara prozore duše prema Nebu puštajući u nju sunčano svjetlo Božje ljubavi. Zajedno s njome ulaze i vedrina i spokoj. Povećavaju se tjelesne, umne i moralne snage zato što ozračje Neba kao živa, aktivna snaga, ispunjava dušu. (Review and Herald, 15. listopada 1901.)

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas49
mod_vvisit_counterJučer116
mod_vvisit_counterOvaj tjedan165
mod_vvisit_counterProšli tjedan2524
mod_vvisit_counterOvaj mjesec49
mod_vvisit_counterProšli mjesec16588
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO443596

QRCode