BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Med od maslačka

ODLIČAN JE ZA DIŠNE PUTEVE, ODNOSNO ZA LJUDE KOJI IMAJU PROBLEMA S GRLOBOLJOM

Priprema

  1. Cvijetove maslačka dobro isperete vodom. Močite ih u 2 litre vode 24 sata.
  1. Drugi dan u tekučinu u kojoj su močeni cvijetovi stavite šečer, narezane naranče i limun s koricom da kuha 30 minuta. Zatim tu smjesu procijedite i kuhajte još 30 minuta stalno miješajući dok se ne zagusti.
  1. Ohladiti i stavljati u staklenke.

Posluživanje

Ove količine su dovoljne za 2 kg meda. Med držati na hladnom. Traje do godine dana.

Potrebni sastojci

  •  500 žutih cvijetova maslačka
  •  3 naranče
  •  2 limuna
  •  3 kg šečera
  •  2 vanil šečera
 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

 

27.01.2015.

 

ŠTO JE BOŽJA RIJEČ ZA NAS?

“Marljivo nastoj da se pokažeš pred Bogom kao prokušan, kao radnik koji se nema čega stidjeti, koji valjano propovijeda istinu!” (2. Timoteju 2,15)

Biblija sadrži jednostavan i savršen sustav teologije i filozofije. To je knjiga koja nas može učiniti mudrima na spasenje. Ona nas uči kako da stignemo do prebivališta vječne sreće. Ona nam govori o Božjoj ljubavi onakvoj kakva je prikazana u planu spasenja, prenosi znanje bitno za sve — znanje o Kristu. On je Božji izaslanik; On je Začetnik našeg spasenja. Međutim, bez Božje riječi mi ne bismo imali nikakvog znanja da je Osoba kao što je Isus Krist ikada posjetila našu Zemlju, ne bismo imali nikakvog znanja o Njegovom božanstvu koje ukazuje na Njegovo pretpostojanje s Ocem.

Biblija nije napisana samo za teologe; naprotiv, ona je namijenjena običnom puku. Velike istine, potrebne za naše spasenje, u njoj su jasne kao podne, i nitko neće pogriješiti ni izgubiti pravi put osim onih koji se povode za svojim prosuđivanjem umjesto da slijede jasno izraženu Božju volju.

Božja riječ ukazuje na svaku pogrešnu karakternu osobinu oblikujući cijelu osobnost, izvana i iznutra, ukoravajući oholost i samouzvišenje, navodeći čovjeka da Kristov duh unosi u male i velike životne dužnosti. Ona uči svakoga da bude nepokolebljiv u svojoj odanosti pravednosti i neporočnosti, ali i da istodobno uvijek bude ljubazan i pun sućuti.

Što više budemo proučavali Bibliju, to ćemo je više cijeniti. Kamo god bacio svoj pogled, istražitelj se susreće s beskrajnom Božjom mudrošću i ljubavlju. Svima koji su se istinski obratili Bogu, Božja riječ je radost i utjeha u životu. Takvima govori Božji duh i njihovo srce postaje kao zaliven vrt. ...

Nijedno znanje nije tako čvrsto, tako dosljedno i tako dalekosežno kao znanje koje se stječe proučavanjem Božje riječi. Kada ne bilo nijedne druge knjige na cijelom širokom svijetu, Božja riječ, primijenjena zahvaljujući Kristovoj milosti, učinila bi da postanemo savršeni na ovom svijetu, s karakterom koji je osposobljen za budući, besmrtni život. Oni koji proučavaju Riječ, uzimajući je vjerom kao istinu i primajući je u svoj karakter, bit će potpuni u Onome koji je sve u svemu. Hvala Bogu za mogućnosti koje je dao ljudskom rodu. (Review and Herald, 11. lipnja 1908.)

ISKUSTVA

 

dobar pas

“On izbavlja i spasava, čini znake i čudesa na nebesima i na zemlji! On je spasio Daniela iz šapa lavljih!” (Daniel 6,28) Jednog ljeta Butusova Rimma odlučila je otići u selo koje još nikada nije posjetio literarni evanđelist. Putovala je skoro cijeli sat u pregrijanom autobusu, ali kad je iz njega izišla, pozdravio ju je hladan povjetarac. Po izlasku iz autobusa sjetila se riječi: “Jahve mu je progovorio tihim i tankim glasom”, pa se pomolila: “Gospodine, vodi moje noge k onima koji su spremni prihvatiti Tvoju Riječ.” Kad se spremala prići prvoj kući, gotovo niotkuda pred nju je skočio golemi, divlji pas prepriječivši joj put. Ona je načinila oprezan korak naprijed, ali je pas prijeteće zarežao. Očito joj nije dopuštao da mu priđe ili da prođe kroz vrata. Butusova nije željela odustati. Sjetila se da u takvim situacijama čovjek ne bi trebao djelovati uplašeno, pa je počela govoriti psu pokušavajući zvučati prijateljski: “Ti si dobar pas, jako dobar, vjerno služiš i štitiš svoje gospodare!” Pas se smirio i dopustio joj da mu se približi. Zatim ju je pogledao i počeo mahati repom. Butusova mu je nastavljala govoriti: “Ti si vrlo dobar pas. Odvedi me k svojem gospodaru!” Izgledalo je kao da je pas razumije. Mahao je repom, okrenuo se i potrčao prema vratima. Okretao se s vremena na vrijeme, kao da je poziva da ga prati. Butusova je pratila psa kroz vrata ograde sve do ulaznih vrata kuće. Pred vratima je pokucala, ali nije bilo odgovora pa je sjela na klupu pokraj verande da se odmori. Pas je stajao pred njom mašući repom, kada se na vratima pojavio njegov gospodar. Iznenađen, rekao je: “On nikome ne dopušta da se približi kući. Nikome i nikada!” Butusova se nasmiješila i umjesto odgovora rekla: “Mi smo svi djeca Božja.” Zatim su ona i ovaj čovjek stupili u vrlo živ razgovor. Kao rezultat, on je kupio nekoliko knjiga i naručio još nekoliko. Toga dana Butusova se poistovjetila s Danielom, koji je noć proveo u jazbini okrutnih lavova koji nisu bili ni blizu tako okrutni kada im je Bog zatvorio usta. Zahvaljujući božanskoj zaštiti, mogla je stvoriti prijatelje i ostaviti Božju riječ u kući ovog čovjeka. Aleksander Krutov, Rusija

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 10, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas29
mod_vvisit_counterJučer2638
mod_vvisit_counterOvaj tjedan3195
mod_vvisit_counterProšli tjedan1990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec11936
mod_vvisit_counterProšli mjesec8614
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO489506

QRCode