BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Med od maslačka

ODLIČAN JE ZA DIŠNE PUTEVE, ODNOSNO ZA LJUDE KOJI IMAJU PROBLEMA S GRLOBOLJOM

Priprema

  1. Cvijetove maslačka dobro isperete vodom. Močite ih u 2 litre vode 24 sata.
  1. Drugi dan u tekučinu u kojoj su močeni cvijetovi stavite šečer, narezane naranče i limun s koricom da kuha 30 minuta. Zatim tu smjesu procijedite i kuhajte još 30 minuta stalno miješajući dok se ne zagusti.
  1. Ohladiti i stavljati u staklenke.

Posluživanje

Ove količine su dovoljne za 2 kg meda. Med držati na hladnom. Traje do godine dana.

Potrebni sastojci

  •  500 žutih cvijetova maslačka
  •  3 naranče
  •  2 limuna
  •  3 kg šečera
  •  2 vanil šečera
 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

23.11.2014.

Istinoljublje

“Oni neće više činiti nepravdu, neće više govoriti laži; u njihovim ustima neće se više naći jezik prijevarni. Moji će pasti i odmarati se, i nitko im neće smetati.” (Sefanija 3,13)

Istinoljubivost i časnost božanske su osobine i onaj tko ih posjeduje, posjeduje nepobjedivu snagu. (Ellen G. White Manuscript 139, 1898.)

Nikada ne okolišajte; nikada ne recite neistinu propisom ili primjerom. ... Budite pošteni i ne zastranjujte. Nemojte sebi dopustiti čak ni najmanju neiskrenost. (Ellen G. White Manuscript 126, 1897.)

Spasitelj je duboko prezirao svaku prijevaru. To pokazuje stroga kazna koja je zadesila Ananiju i Safiru. (Review and Herald, 13. travnja 1905.)

Odvratne su Mu lažljive usne. On objavljuje da u Sveti Grad “neće unići ništa nečisto i nijedan tko čini gadost i laž” (Otkrivenje 21,27 — DF). Ne uzimajmo istinu olako. Neka ona postane dijelom života. Igrati se njome i prikazivati je onako kako to odgovara vlastitim sebičnim planovima znači brodolom vjere. ... Tko govori neistinu, jeftino prodaje dušu. Njegove laži mogu naizgled korisno poslužiti u slučajevima nužde; može izgledati da će uspjeti u poslu koji ne bi mogao ostvariti na pošten način; ali na kraju dolazi do stanja u kojem više nikome ne može vjerovati. Budući da je sam krivotvoritelj, ne vjeruje riječima drugih. (Djela apostolska, str. 47)

Nitko se ne može hvalisati svojom istinoljubivošću, jer ako nije postao pobjednik, ne zna što je prava istinoljubivost. Nitko ne može upoznati čvrstinu svoje istinoljubivosti i poštenja dok nije prošao vatreni ispit kušnji da stekne dobitak na sumnjiv način. (Ellen G. White Letter 110, 1897.)

Onaj čije je srce ispunjeno ljubavlju koja potječe od Boga neće dopustiti da samouzvišenje ili nepoštenje nađe mjesta u njegovom životu. Onaj tko je “nanovo rođen” Duhom, otkrivat će Krista u svojem svakidašnjem životu. Takav će biti častan u svim svojim postupcima. Neće se baviti lukavim, prepredenim i podmuklim djelovanjem. Dobri rodovi koji će se pokazati u njegovom životu bit će svjedočanstvo o stanju njegovog srca. (Review and Herald, 4. svibnja 1905.)

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas63
mod_vvisit_counterJučer216
mod_vvisit_counterOvaj tjedan279
mod_vvisit_counterProšli tjedan1080
mod_vvisit_counterOvaj mjesec4720
mod_vvisit_counterProšli mjesec6614
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO467090

QRCode