BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Med od maslačka

ODLIČAN JE ZA DIŠNE PUTEVE, ODNOSNO ZA LJUDE KOJI IMAJU PROBLEMA S GRLOBOLJOM

Priprema

  1. Cvijetove maslačka dobro isperete vodom. Močite ih u 2 litre vode 24 sata.
  1. Drugi dan u tekučinu u kojoj su močeni cvijetovi stavite šečer, narezane naranče i limun s koricom da kuha 30 minuta. Zatim tu smjesu procijedite i kuhajte još 30 minuta stalno miješajući dok se ne zagusti.
  1. Ohladiti i stavljati u staklenke.

Posluživanje

Ove količine su dovoljne za 2 kg meda. Med držati na hladnom. Traje do godine dana.

Potrebni sastojci

  •  500 žutih cvijetova maslačka
  •  3 naranče
  •  2 limuna
  •  3 kg šečera
  •  2 vanil šečera
 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

15.04.2014.

Drži se prave mudrosti i razboritosti

“Sine moj ... čuvaj pravu mudrost i razboritost; i bit će život duši tvojoj i nakit grlu tvojemu. Tada ćeš ići bez brige putem svojim, i noga tvoja neće se spotaći.” (Izreke 3,21-23 — DV)

Kao mala djeca trebamo sjesti kraj Kristovih nogu i učiti od Njega kako da uspješno radimo. Trebamo tražiti od Boga jasno prosuđivanje i prosvjetljenje dok se obraćamo drugima. Postoji potreba za znanjem koje je plod iskustva. Ne smijemo dopustiti da nam prođe ijedan dan a da ne povećavamo znanje u prolaznim i duhovnim stvarima. Ne ograđujmo kolcima tlo koje nismo spremni obrađivati, već sadimo dalje, bliže visinama koje planiramo dosegnuti. Najveće obrazovanje može se postići vježbanjem uma da napreduje iz dana u dan. Svršetak svakog dana treba nas zateći dan hoda bliže pobjedničkoj nagradi. Iz dana u dan naše razumijevanje treba sazrijevati. Iz dana u dan trebamo raditi na zaključcima koji će nam donijeti bogatu nagradu u ovom životu i u životu koji će doći. Budemo li se svakodnevno obraćali Isusu umjesto da se bavimo onim čime smo trenutačno zaokupljeni, imat ćemo odlučujuću prednost u prolaznom kao i u duhovnom znanju.

Kraj svemu se približio. Ono što smo dosad postigli, ne smije označiti kraj našeg rada. Načelnik našeg spasenja poručuje: “Radite. Doći će noć kada nijedan čovjek neće moći raditi.” Neprekidno radimo na povećanju svoje korisnosti. Naš život treba uvijek biti pod utjecajem Kristove sile. Plamen naših svjetiljki treba održavati da jasno svijetle. ...

U svim razdobljima Bog je ljudskim bićima davao božanska otkrivenja kako bi mogao ispuniti svoju namjeru da umu postupno otkrije doktrine milosti. Njegov način priopćavanja istine ilustriran je riječima: “Njegovo napredovanje je sigurno kao što je sigurno da nakon noći dolazi jutro.” Onaj tko se nalazi tamo gdje ga Bog može prosvijetliti, napreduje od djelomične tame svitanja do pune svjetlosti podneva. (Review and Herald, 28. siječnja 1984.)

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas105
mod_vvisit_counterJučer199
mod_vvisit_counterOvaj tjedan105
mod_vvisit_counterProšli tjedan1928
mod_vvisit_counterOvaj mjesec28599
mod_vvisit_counterProšli mjesec92786
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO324848

QRCode