BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Med od maslačka

ODLIČAN JE ZA DIŠNE PUTEVE, ODNOSNO ZA LJUDE KOJI IMAJU PROBLEMA S GRLOBOLJOM

Priprema

  1. Cvijetove maslačka dobro isperete vodom. Močite ih u 2 litre vode 24 sata.
  1. Drugi dan u tekučinu u kojoj su močeni cvijetovi stavite šečer, narezane naranče i limun s koricom da kuha 30 minuta. Zatim tu smjesu procijedite i kuhajte još 30 minuta stalno miješajući dok se ne zagusti.
  1. Ohladiti i stavljati u staklenke.

Posluživanje

Ove količine su dovoljne za 2 kg meda. Med držati na hladnom. Traje do godine dana.

Potrebni sastojci

  •  500 žutih cvijetova maslačka
  •  3 naranče
  •  2 limuna
  •  3 kg šečera
  •  2 vanil šečera
 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

18.09.2014.

Istina preobražava

“Jahve, tko smije prebivati u šatoru tvome, tko li stanovati na svetoj gori tvojoj? Onaj samo tko živi čestito, koji čini pravicu i istinu iz srca zbori.” (Psalam 15,1.2)

Mi moramo objavljivati načela istine i pružati im mogućnost da djeluju na srce ljudi. Mi možemo brati lišće s drveta koliko god često želimo, ali to neće učiniti da drvo umre; sljedeće sezone lišće će opet izrasti isto onako gusto kao i prije. Ali udarite li sjekirom u korijen drveta, neće otpasti samo lišće, već će i cijelo drvo umrijeti. Oni koji prihvate istinu za ljubav istine, umrijet će svijetu i postat će krotki i ponizni u srcu kao i njihov božanski Gospodin. Čim srce stane na stranu onoga što je pravo, tada se i odjeća, razgovor i život usuglašavaju s Božjom riječju. Svi se mi trebamo ponizno predati u moćne Božje ruke. Neka nam On pomogne da svojim nogama čvrsto stanemo na postolje vječne istine. (Historical Sketches of SDA Missions 123,124)

Preobražavajući utjecaj istine posvećuje dušu. Ona tada zavoli Božje zapovijedi. ... Kristova ljubav koja je izražena Njegovom velikom žrtvom za spasenje čovjeka, srušila je svaku prepreku. Božja ljubav je potekla u dušu i zahvalnost se javila u srcu koje je nekada bilo hladno kao kamen. Raspeti Krist, Krist naša pravednost, zadobio je srce i doveo ga do pokajanja. Ova tema je tako jednostavna da je i malo dijete može shvatiti; mudri i učeni su zadivljeni njome dok proučavaju njene dubine mudrosti, ljubavi i sile koje nikada neće uspjeti shvatiti. Mi želimo objaviti ove dragocjene istine narodu koji je okovan grijehom. Neka svi uvide da je Krist bio ubijen zbog njihovih grijeha, da ih želi spasiti. (General Conference Bulletin, 28. siječnja 1893.)

Trebamo imati na umu da postoji potreba za posvećenim perom i posvećenim jezicima. Kada bismo mi kao crkva živjeli onako kako je Bogu ugodno, vidjeli bismo velika djela Svetoga Duha. Tada bi se mnogo više činilo za one koji nikada nisu čuli za istinu. (Ellen G. White Manuscript 91, 1907.)

Trebali bismo biti prožeti dubokom, trajnom sviješću o vrijednosti, svetosti i autoritetu istine. (The Youth’s Instructor, 2. veljače 1893.)

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas190
mod_vvisit_counterJučer1250
mod_vvisit_counterOvaj tjedan4713
mod_vvisit_counterProšli tjedan1516
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7236
mod_vvisit_counterProšli mjesec16588
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO450783

QRCode