Pretraži stranicu

Med od maslačka

ODLIČAN JE ZA DIŠNE PUTEVE, ODNOSNO ZA LJUDE KOJI IMAJU PROBLEMA S GRLOBOLJOM

Priprema

  1. Cvijetove maslačka dobro isperete vodom. Močite ih u 2 litre vode 24 sata.
  1. Drugi dan u tekučinu u kojoj su močeni cvijetovi stavite šečer, narezane naranče i limun s koricom da kuha 30 minuta. Zatim tu smjesu procijedite i kuhajte još 30 minuta stalno miješajući dok se ne zagusti.
  1. Ohladiti i stavljati u staklenke.

Posluživanje

Ove količine su dovoljne za 2 kg meda. Med držati na hladnom. Traje do godine dana.

Potrebni sastojci

  •  500 žutih cvijetova maslačka
  •  3 naranče
  •  2 limuna
  •  3 kg šečera
  •  2 vanil šečera
 

Bogoslužja Subotom

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

ZA MLADE - 18:00 h

  Dobro došli

Biblija I JA

bgb

Poklon knjiga

veliki sukob

Za prvih 5 posjetitelja

opširnije

Iz subote u subotu

 bilija

Iz Subote u subotu

opširnije

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

 

26.04.2015.

STARIJI BRAT

 

“On se razljuti i ne htjede ući. Njegov otac iziđe i poče ga moliti.” (Luka 15,28)
Zapazite glavnu misao u usporedbi. Stariji brat dolazi s polja, čuje zvukove slavljenja, raspituje se što to sve znači, kažu mu da se vratio mlađi brat i da je zaklano ugojeno tele za gozbu. I tada se u starijem bratu pojavljuje sebičnost, oholost, zavist i zloba. Smatra da je naklonost ukazana mlađem bratu uvreda za njega, otac ga pokušava razuvjeriti, ali on ne želi stvari promatrati u pravom svjetlu niti se želi pridružiti ocu u slavlju što je pronađeno izgubljeno. Stavlja ocu do znanja da ne bi primio sina natrag kada bi bio na njegovom mjestu, a zaboravlja da je jadni izgubljeni sin zapravo njegov rođeni brat. Obraća se ocu s nepoštovanjem optužujući ga da je nepravedan prema njemu, jer pokazuje naklonost prema nekome tko je rasipao svoj život. Za izgubljenog sina kaže ocu “onaj tvoj sin”. Ne uzimajući u obzir sve to nesinovsko ponašanje, prijezir i aroganciju, otac postupa s njim strpljivo i blago. …
Je li stariji sin konačno uspio uvidjeti da je nedostojan tako nježnog i strpljivog oca? Je li uspio uvidjeti da je njegov brat, iako se ponašao bezakonički, i dalje njegov brat, da se njihov međusobni odnos nije promijenio? Je li se pokajao zbog svoje zavisti i zatražio od oca oprost zato što mu je u lice pokazao svoje nepoštovanje?
Kako je ovaj opis starijeg brata bio prava slika nepokajničkog i nevjernog Izraela koji je odbio priznati da su carinici i grešnici njegova braća kojima treba oprostiti, koje treba tražiti, za koje treba raditi, kojima treba pomoći da ne idu u propast, već da dobiju vječni život! Kako prekrasno ova usporedba opisuje dobrodošlicu koju svaka pokajnička duša može očekivati od svojega nebeskog Oca! S kakvom će se radošću nebeske sile radovati dok gledaju duše kako se vraćaju u dom svojega Oca! Grešnici će biti primljeni bez ikakvog prigovora, prijekora, ikakvog podsjećanja na njihovu nedostojnost. Od njih se traži jedino pokajanje. Psalmist kaže: “Žrtve ti se ne mile, kad bih dao paljenicu, ti je ne bi primio. Žrtva Bogu duh je raskajan, srce raskajano, ponizno, Bože, nećeš prezreti.” (Signs of the Times, 29. sječnja 1894.)

 

ISKUSTVA

 

bog zna što je potrebno

“Nemojte ih, dakle, oponašati, jer i prije nego ga zamolite, zna Otac vaš što vam je potrebno.” (Matej 6,8) Nakon što sam jednog jutra rano ustala i obavila jutarnje bogoslužje, sretna sam izišla iz stana i nazvala mojeg stalnog kupca koji je u prošlosti kupio od mene mnogo zdravstvenih knjiga. Prije početka mojeg izlaganja i prikazivanja knjiga, međutim, u ured je ušao jedan svećenik. Moj klijent je pozdravio svećenika i predstavio me riječima: “Ova žena ima dobre knjige koje su mi puno pomogle. Nekada sam bio boležljiv, ali nakon što sam pročitao njezine knjige, moje zdravlje se znatno poboljšalo, a znam i druge ljude koji imaju velike koristi od njezinih knjiga.” Moj klijent je tada rekao svećeniku da bi možda i on mogao imati koristi od tih knjiga. Svećenik je upitao: “Kakve su to knjige?” Imala sam torbu punu knjiga pa sam ih počela pokazivati svećeniku. U tom trenutku moj klijent mi je počeo pomagati u prikazu knjiga svećeniku. Kad je svećenik počeo razgledavati knjigu Velika borba, tiho sam se u sebi pomolila. Uzeo je i drugu knjigu, pa treću. Zatim je rekao mojem klijentu da “pozove sestre unutra”. Kad su časne sestre ušle u ured, molila sam se još više. Uskoro me svećenik pitao za cijene. Pošto sam mu rekla cijene, upitao je sestre koliko knjiga one žele kupiti. One su me pitale imam li i drugih knjiga, a ja sam im rekla da ih imam u svojem uredu. Svećenik je kupio sve knjige koje sam ponijela toga dana! Dok sam se spremala na odlazak, sestre su mi rekle da će me nazvati kad im bude potrebno još knjiga. Vozila sam se biciklom s tog mjesta radujući se zbog djelovanja Božje providnosti i odgovora na moje molitve. Tjedan dana poslije sestre su me nazvale i upitale: “Kada nam možete doći u posjet?” Odgovorila sam da već dolazim k njima. Kada sam stigla, željele su kupiti još knjiga. Također sam saznala da im je svećenik naložio da čitaju Veliku borbu. Jedino naš nebeski Otac zna kamo će sve to na kraju dovesti, ali je sigurno da mi je svećenik postao veliki prijatelj, a i sestre me i dalje zovu. Divim se kako Bog zna sve što nam je potrebno, a i što je potrebno drugima, čak i prije molitve. Shada Paolo, Tanzanija

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 10, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas36
mod_vvisit_counterJučer79
mod_vvisit_counterOvaj tjedan36
mod_vvisit_counterProšli tjedan1638
mod_vvisit_counterOvaj mjesec4624
mod_vvisit_counterProšli mjesec22969
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO539386

QRCode