BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Med od maslačka

ODLIČAN JE ZA DIŠNE PUTEVE, ODNOSNO ZA LJUDE KOJI IMAJU PROBLEMA S GRLOBOLJOM

Priprema

  1. Cvijetove maslačka dobro isperete vodom. Močite ih u 2 litre vode 24 sata.
  1. Drugi dan u tekučinu u kojoj su močeni cvijetovi stavite šečer, narezane naranče i limun s koricom da kuha 30 minuta. Zatim tu smjesu procijedite i kuhajte još 30 minuta stalno miješajući dok se ne zagusti.
  1. Ohladiti i stavljati u staklenke.

Posluživanje

Ove količine su dovoljne za 2 kg meda. Med držati na hladnom. Traje do godine dana.

Potrebni sastojci

  •  500 žutih cvijetova maslačka
  •  3 naranče
  •  2 limuna
  •  3 kg šečera
  •  2 vanil šečera
 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

30.07.2014.

Ne idi na put s grešnicima

“Sine moj, ako te grešnici mame, ne pristaj. ... Sine moj, ne idi s njima na put, makni nogu od njihove staze.” (Izreke 1,10-15)

Zabave više nego išta drugo sprečavaju rad Svetoga Duha i to žalosti Gospodina. (Poruka mladim kršćanima, str. 260; 1968.)

Oni koji imaju površno kršćansko iskustvo, rado se okupljaju na zabavama i njihov utjecaj privlači i druge. Katkada se mladići i djevojke koji nastoje biti pravi kršćani priključe ovim društvima za zabavu. Ne želeći izgledati nastrani, a po prirodi su skloni povođenju za drugima, oni se stavljaju pod utjecaj onih čiji um nikada nije bio dirnut božanskom milošću. Da su s molitvom proučavali Božju riječ kako bi saznali što Krist uči o rodovima kršćanskog života, znali bi da su te zabave zapravo gozbe čiji je cilj spriječiti duše da sudjeluju na večeri svadbe Janjetove.

Posjećujući mjesta zabave, mladi koji su bili pomno poučavani putu Gospodnjem, podlegnu kušnji svjetovnog utjecaja i sprijatelje se s onima koji su primili potpuno svjetovni odgoj. Oni se prodaju u doživotno ropstvo ako se sjedinjuju s onima koje ne krasi duh sličan Kristovom. (Poruka mladim kršćanima, str. 272,273; 1968.)

I vi ćete dobivati pozive da posjetite mjesta zabave. ... Ako budete željeli ostati vjerni Kristu, nećete ni pokušavati pronaći neki izgovor da odbijete poziv, već ćete jasno i otvoreno izjaviti da ste Božje dijete i da vam vaša načela ne dopuštaju da se nađete na mjestu, ni jednom jedinom prilikom, na kojemu Gospodin nije prisutan. (The Youth’s Instructor, 4. svibnja 1893.)

Bog želi da Njegov narod svojim životom pokaže prednost kršćanstva nad svjetovnim načinom života, da se nalazi na uzvišenijoj, svetijoj razini. (Counsels to Parents, Teachers and Students 324)

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas7
mod_vvisit_counterJučer102
mod_vvisit_counterOvaj tjedan560
mod_vvisit_counterProšli tjedan1465
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32905
mod_vvisit_counterProšli mjesec36334
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO426779

QRCode